47ste Mega Platen & CD Beurs

Vinylfanaten hebben de data vast al maanden geleden met grote letters in hun agenda gekalkt: 8 & 9 april 2017 vindt de Mega Platen & CD Beurs weer plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. De 47ste editie alweer, waarvan ik er zeker meer dan de helft heb bezocht.

Als je deze beurs voor het eerst bezoekt, zul je je geïntimideerd voelen door het overweldigende aanbod. Met zo’n 500 dealers uit de hele wereld kun je onmogelijk alle kramen uitgebreid inspecteren binnen een dag. Zo’n anderhalve hal is gevuld met muziek, de aangrenzende hallen zijn het domein van de VerzamelaarsJaarbeurs die gelijktijdig plaatsvindt.

Maar de Mega Platen & CD Beurs draait niet alleen om handel. Er zijn ook exposities (ditmaal onder meer over ‘Sgt. Pepper’s Summer of Love’), plaatpresentaties en signeersessies, een popquiz en diverse live-acts. Zelf verheug ik me vooral op het optreden van Mekanik Kommando, voor het eerst sinds midden jaren ’80.

Officieel is de platenbeurs toegankelijk op zaterdag en zondag. Op vrijdag, als de handelaren aan opbouwen zijn, worden er ook al de nodige deals gesloten. Soms zijn er wel ‘dealerskaarten’ in omloop waarmee je de beurs stiekem al een dag eerder kunt betreden.

Op donderdag 6 april is er trouwens een kleine gratis buitenbeurs (organisatie: Dynamite) op het Vredenburg, onder het motto ‘The Day Before’. Leuk om vast in de stemming te komen en de vingers een beetje los te maken. Met het risico dat je budget dan al op is…

Ga je de beurs voor het eerst bezoeken? Lees dan ook mijn eerdere artikel: 13 tips voor de Mega Platen & CD Beurs.